ÖZBEKİSTAN BAŞKONSOLOSU EMİR SAİD BEY’İ ZİYÂRET
ÖZBEKİSTAN BAŞKONSOLOSU EMİR SAİD BEY’İ ZİYÂRET

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin Hocaefendi ve Cübbeli Ahmet Hocaefendi Özbekistan Başkonsolosu Emir Said Bey’i ziyâret ettiler.

Görüşmede selefi, vehhâbî sorununa karşı tetikte olan Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerin bu terörist akımlara kapılmamaları, tam Ehl-i Sünnet, Matûrîdi ve Hanefi mezhebinin düzgün âkıdesi üzere yetiştirilmeleri husûsunda neler yapılması gerektiğine dâir uzunca müzâkereler yapıldı, bu hususta ihtisâsı olan diğer hoca efendiler ile de görüşülerek Müslüman Türk gençliğinin bâtıl inançlardan ve terörden muhâfazası hususunda gösterilmesi gereken âzamî gayretler ve faâliyetler konusunda istişâreler yapıldı.

Meclisin sonunda: “Allâh-u Te‘âlâ, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev Bey Efendi’ye de, başkonsolos Emir Said Bey Efendi’ye de ve bu mübârek toprakların maddî ve mânevî her sahada mâmur olması için gayret gösteren tüm muvazzaflere de hayırlı uzun ömür ve sıhhat-ü afiyet içerisinde daha nice hayırlı hizmetler yapmalarını nasîb eylesin! Mâmur ettikleri ulemânın ve evliyânın kabr-i şerîfleri hürmetine o İslâm yurtlarına zarar ve zeval vermesin! Bütün kâfirlerin şerlerinden muhâfaza eylesin ve Türkiye ile aralarının daha ziyâde kaynaşmasını ve Müslüman Türkî Cumhuriyetlerin maddî, mânevî her sahada ittifak içerisinde hareket ederek bütün insanlığa faydalı olmasını müyesser eylesin!” şeklinde duâlar yaparak ayrıldılar.

Kaynak: Marifet Derneği

Facebook Twitter Google Plus Embed Kodu
1579
izlenme
Yorumlar
Yazdığınız yorum en az 4 karakter olabilir! Kalan karakter sayısı : 1250
  • Henüz yorum bulunmamaktadır!
  • Daha Eski Yorumlar

EN ÇOK İZLENENLER