Cübbeli Ahmed Hoca’dan ihvanlar.net Açıklaması

rnrn rnrnrnrn rnrn   Cübbeli Ahmed Hoca cuma geceleri Ahmet Yesevi Derneği’nde gerçekleştirdiği sohbet programında önemli açıklamalara temas etti.rnrn   Emri-i bil maruf’un öneminden bahseden Ahmet Hoca sohbetlerin sosyal medya üzerindeki takipçi sayısının bir milyona ulaştığını söyledi. Bu sayının yeterli olmadığını, çıplak soyunanların dahi 3 milyon takipçisi olduğunun altını çizerek;rnrn   “Çıplakların 3 milyon takipçisi var, bu kadar vaaz ediyoruz 1 milyona yeni çıkıyoruz, yazıklar olsun size yine . Ne yapıyoruz biz burada; ayet ,hadis okuyoruz. Çalışmaya devam tebliğe devam” dedi.rnrn    Sosyal medya ve internette Müslümanları bekleyen tehlikeler konusunda da uyarılarda bulunan Ahmet Hoca özellikle Sakarya ‘dan yayın yapan İhvanlar.net sitesi hakkında Müslümanları uyardı.rnrn    İhvanlar netin eserleri ve uygulamaları ücretsiz yaymaya yayınlama çalışmaları hakkında şunları söyledi ;rnrn    “Hırsız olursam bende ücretsiz veririm. Maliyetim zaten sıfır! Senden çaldım kitabı, hayrına bedava dağıtıyorum. Hırsızın hayrı olurmu? Allah Allah! Adamın kitabının telifi var. Sen helallık almadan Efendi’nin mealini koyucam internete! Senin ne hakkın var buna ? Bu kadar uğraşılmış edilmiş, kağıdı var evrakı var, basması var. Bunu bir zengin finanse etmiyor ki. Sen telif hakkını nasıl olur da izinsiz kullanırsın ? Ben ücret almıyorum ki? Ücret almıyorsun ama hırsızlık yapıyorsun. Neden? Telif hakkı diye bir şey var. İslamiyet vermiş bu hakkı.”rnrn   Bağış ve destek istenmesi konusuna da değinen Cübbeli Ahmet Hoca, Efendi Hazretleri’nin bazı hocalarının adını kullanarak bağış topladığını, telefon ederek tv kuracağız bağış yapın dediklerini böyle bir şeyin aslının olmadığını söyledi.