Kur’an-ı Mecid Hırsızları

Kur’an-ı Mecid Hırsızlarırnrn rnrnMuhterem Kardeşlerimiz;rnrnSon günlerde internet üzerinde, İslam’a hizmet edermiş gibi görünerek inanların fikirlerine ve itikadlarına sızıp adeta bir truva atı gibi onları içeriden zehirlemeye yönelik çalışmalar oldukça artmış bulunmakta. İnsanlar, İslami değerlerden bahsedilen, cemaatlerin adını kullanan sayfalara çekilerek asılsız haberlerle, kışkırtmalarla provake edilmekte. Bunun önemli bir örneği yakın bir zamanda Ahıska Yayınevi ve Marifet Derneği hakkında internette, sosyal medya üzerinden yürütülmeye başlandı. Ahıska Yayınevi, Mahmud Efendi Hazretlerinin eserlerinin yayınlandığı bir kuruluş. Hatta Efendi Hazretlerinin kendisine ait eserlerin yayınlanması için, bizzat kendi  talimatı ile kurulmuş bir kuruluştur. Ahıska’nın yayınladığı Kur’an-ı Mecid isimli tefsirli mealin bazı kimseler tarafından izinsiz olarak internet üzerinde yayınlanacağı duyurulmaya başlanmıştır. Bu kanunen suçtur. Fakat kimliği belirsiz bu kimseler bu işi“ümmet hizmet beklerken, ehli sünnet düşmanları harıl harıl çalışırken bekleme lüksüne sahip olmadıkları” bahanesiyle haklı kılmaya çalışmaktalar.rnrnYayınevleri, yayınladıkları eserin güvenliğinden ve haklarının savunulmasından sorumludur. Eser üzerinde olabilecek tahribat ve tahrifatların engellenmesi ve bununla mücadele etmekle mükelleftir. Kimliği belirsiz kişilerce yönetilenwww.ihvanlar.net isimli sayfa bu yönde başlattıkları bir kampanyada “hizmet” iddiasıyla kanunsuz ve haksız bir eyleme girişmiştir. İhvan oldukları iddiasındaki bu kişilerin öncelikle kul hakkını hiçe saydıkları gibi tasavvuf ve edep teamüllerinden habersiz oldukları aşikardır. Efendi Hazretlerinin izni olmaksızın böyle bir olaya kalkışmak kul hakkına girmek olduğu gibi tarikat edep ve adabına kesinlikle uymayacak ahlaksızca bir davranıştır.rnrn rnrnÖyleki 1.240 sayfalık deri ciltli bu eser 35 TL ye satılmakta. Neredeyse maliyetine satılan bu eser için, eseri yayınlayacakları sayfada Ahıska Yayınevi’nin logosounu da paylaşarak Ahıska’ya mali kazanç sağlayacaklarını ima ediyorlar. Ahıska Yayınevi’nin tek derdi maddi kazançmış gibi, yaptıkları kanunsuz ve edepsizce hareketin mazur görülmesi için Ahıska Yayınevi’ne kamuoyu önünde sus payı teklif ediyorlar. Ahıska Yayınevi’ndeki bütün eserlerin gelirinin Efendi Hazretlerine ait olduğunu bilmiyorlar mı? Böyle bir gelir hakkında yorum yapma yetkisini nereden buluyorlar? Netekim, Efendi Hazretlerinin bizzat kendisine gelen ihtiyaç sahiplerine, fakirlere, ilim ehline bu gelirlerle harcama yaptığı cümlenin malumudur. Hal böyleyken Ahıska’nın bu yayın üzerinden para kazanmasını eleştirmeye kimin ne hakkı olabilir? Efendi hazretlerinin kendisine ait bir eser üzerindeki hakları gasp etmeye kimin ne hakkı var?rnrn rnrnEser üzerinde bir ayetin bir harifini yada bir mealin anlamını değiştirerek insanların imanıyla oynamayacaklarını yine  bu şekilde Efendi Hazretlerinin itibarına laf getirecek bir yanlışa vesile olmayacaklarını kim garanti edebilir? Kimse edemez.rnrn rnrnBahane olarak İslam’a hizmeti ağızlarına dolayan bu kimseler bu eserin değiştirilmesine, tahrifata uğratılmasına karşı güvenliğini sağlayabileceklerini nasıl garanti altına alabilir. Alamazlar. rnrn rnrnAlamazlar çünkü bu insanlar kimdir? Adı- soyadı, adresi nedir bilen yok. Bir irtibat numarası yok. Takma isimler, nicknameler.rnrn rnrnÜstelik defalarca Marifet Derneğine ve Ahıska yayınevine başvurduklarını iddia ettikleri halde böyle bir başvuru yok. Kaldı ki olsa bile buna izin çıkması yukarıda belirttiğimiz sebepten mümkün değil. Sayfalarından yaptıkları bu tür yayınlarla takipçilerin manevi duygularıyla oynayıp Marifet Derneği’ne ve Ahıska Yayınevi’ne yönelik bir provakasyon amaçladıkları çok açık. Bu olay karşısında okuduklarına inanarak bize Marifet Derneği’ne  ulaşan vatandaşlarımıza meselenin doğrusu anlatınca, “biz hiç bu pencereden bakmamıştık” diyorlar. Müslüman uyanık olacak. Bütün pencerelerini kontrol altında tutatcak. Bırakın ihvan olmayı belkide “müslüman” bile olmayan bu kimselerin bu cemaat üzerinde planlı bir şekilde uygulanan operasyonların bir parçası olmadıkları ne malum. Bu cemaat iki tane şehit verdi. Cübbeli Ahmet Hocamızın başına gelenler malum.rnrn rnrnHülasa değerli kardeşlerimiz sizleri ve tüm müslümanları uyanık olmaya davet ediyoruz. İnternet üzerinde karşınıza çıkan sayfaların yöneticilerini araştırın. Kimliğini saklayan kişilere güvenmeyin. Sizi kışkırtmalarına ve yönlendirmelerine izin vermeyin.rnrn rnrnÖzellikle Efendi Hazretlerimiz ile ilgili doğru ve güvenilir haberler sadece Marifet Derneği’nden alınabilir. Efendi hazretlerimizin resmi sitesi Marifet Derneği internet sitesidir.rnrn rnrnMarifet Derneği ve Ahıska Yayınevi eserlerin izinsiz ve haksız yere kullananlara karşı hukuki süreci başlatmışlardır. Bu kimselerin kimlikleri tespit edilerek cezalandırılması yönettikleri sayfaların kapatılması konusunda avukatlar gerekli ihtarları yapmış ve işi mahkeme sürecine taşımışlardır.rnrn rnrnBu kimselerin kim oldukları ve asıl niyetlerinin ne olduğunu ortaya çıkarana kadar konunun takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın. İnternet üzerinde sizlerinde vakıf olduğu bu tehlikelere tekrar dikkatinizi çekmek ve uyarmak istedik. İnşallah tekrar görüşene kadar Allah’a emanet olunuz.